speelgoed

 | 

kong


Recepten
Er zijn verschillende recepten om de Kong te vullen. Begin eerst met een simpel recept, zodat de hond de eerste keren niet teveel moeite hoeft te doen om het lekkers uit de Kong te krijgen. Zodra ze meer geroutineerd worden kan de moeilijkheidsgraad opgevoerd worden.

Recept 1 : Eenvoudig maar lekker
Vul het kleine gaatje bovenin de Kong met pindakaas, zodat niets aan die kant eruit kan vallen. Stop een derde van de Kong vol met hondenbrokjes en de rest met blikvoer. Steek als laatste een klein hondenkluifje (koekje) half in de Kong, zodat hij er half uitsteekt. Dit uitstekende koekje zorgt voor een directe beloning en moedigt de hond aan om verder moeite te doen voor de rest (zie afbeelding)

Recept 2 : Met gesmolten kaas
Vul het kleine gaatje bovenin de Kong met pindakaas of stop er een groot koekje voor. De Kong kan gevuld worden met hondenbrokjes. Maak een aantal lagen met brokjes, afgescheiden door een stukje kaas. De Kong kan in de magnetron verwarmd worden (20-30 seconden). Eerst de Kong volledig laten afkoelen voordat de hond het krijgt! In plaats van hondenbrokken kun je ook een laagje met stukjes brood vullen, een restje pasta van gisteren en stukjes kipfilet. 

Recept 3 : Een eitje erbij...
Vul het kleine gaatje bovenin de Kong met pindakaas of stop er een groot koekje voor. Maak een mengsel van brokjes/koekjes/stukjes brood, en kluts er een rauw ei doorheen. Lepel het kleverige mengsel in de Kong. De Kong kan op een bordje of staand in een beker in de magnetron verwarmd worden (30 - 60 seconden). Het ei is nu gestold en de Kong kan na afkoelen aan de hond gegeven worden. 

Andere tips voor het vullen van een KONG: 
Hondenbrokken, het voer dat uw hond gewoonlijk eet (al dan niet gemengd met onderstaande ingrediënten)
Mengsels van gekookte rijst en/of brood, voor de hond geschikt vlees en/of groenten en/of fruit (alles ongekruid)
Ongekruide, gekookte pasta (macaroni, bami etc. - met mate voeren) met vlees en/of groenten en/of beetje hondenvoer uit blik etc.
Leverpastei aan de binnenkant van de KONG smeren
Beetje jonge kaas door een mengsel roeren, even in de magnetron, zodat de kaas smelt (voldoende laten afkoelen). De gesmolten kaas maakt het mengsel plakkerig, waardoor de lekkere hap moeilijker te bemachtigen is. 
Bevroren KONG - ideaal voor warme dagen en voor pups die last hebben van hun wisselende gebit. Dicht het kleinste (onderste) gaatje van de KONG zo goed mogelijk met bijv. een plakje(jonge) kaas of smeer het dicht met bijv. leverpastei. Zet de KONG in een beker of bakje, zodat hij rechtop blijft staan (grote vulgat boven). Vul de KONG met een min of meer vloeibaar mengsel. Gebruik bijvoorbeeld bouillon of karnemelk. Zet de KONG in de vriezer (in de beker om evt. lekkage op te vangen) en serveer de KONG ijs- en ijskoud... (LET OP: spoel de bevroren KONG eerst even af onder de kraan, om te voorkomen dat de tong van uw hond aan de buitenkant van de bevroren KONG vastplakt!)
KONG aan een touw - voor gevorderde honden. Neem een stuk touw en peuter een uiteinde hiervan door het kleinste gaatje van de KONG. Leg er een knoop in, zodat de KONG nu aan een touw bungelt. Vul de KONG en hang deze zo op, dat hij voldoende binnen het bereik van uw hond is, maar niet kan worden vastgeklemd tussen de poten van uw liggende hond. 


Kong classic

Kong classicEuro 7.00
Aantal  Kong extreme

Kong extremeEuro 11.75
Aantal  Kong wobbler

Kong wobblerEuro 29.25Aantal  "kong" aan touwEuro 4.95Aantal